Chromebooks | F.A.Q.
287
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-287,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Het werken met Chromebooks in de brugklassen kan vragen oproepen. Uiteraard zullen wij je voorzien van alle benodigde informatie. Mocht je vragen hebben die hieronder niet beantwoord worden, dan kun je ons contactformulier gebruiken om jouw vraag te stellen. Wij zullen deze vraag met antwoord dan opnemen in onderstaande lijst.

Hardware

Wat is een chromebook?

Een Chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen.
De Chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een Chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een Chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de Chromebook worden opgeslagen in de cloud.
Nu vraag je je misschien af wat “in de cloud” betekent. In feite is de cloud niets anders dan het internet. Wanneer je data in de cloud opslaat of applicaties via de cloud draait, betekent dit dan ook dat deze data via het internet worden opgeslagen of gedraaid. Bij een Chromebook hoef je dus geen data op de computer zelf op te slaan. Het voordeel van het werken in de cloud is dat jouw data vanaf verschillende computers bereikbaar zijn. Je hebt hier natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Wanneer je je op een plaats bevindt waar u geen toegang hebt tot het internet, kun je uiteraard ook “offline”, oftewel op de computer zelf, documenten opslaan. Zodra je dan weer online gaat, zullen de documenten naar de cloud worden gesynchroniseerd. Doordat de Chromebook met name in de cloud werkt, bevat deze een kleinere harde schijf en een minder zware processor dan een normale computer.

Waarom een educatie chromebook?

Het aangeboden model chromebook is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld en heeft de volgende specifieke functionaliteiten en kenmerken:

  1. Solide behuizing, inclusief rubberen stootrand en degelijke scharnieren
  2. Extra betrouwbaarheid door een vochtbestending toetsenbord en muispad
  3. Snelle, stabiele en optimale draadloze verbinding door middel van AC Wireless en dubbele antennes in het beeldscherm
  4. Long-life batterij die beschikt over een long-life technologie, waardoor de accu-capaciteit pas na 1500 opladingen afneemt, zo leert de ervaring.
Waarom een chromebook met touch scherm?
  1. Eenvoudiger bij het vergroten en verkleinen van tekst en afbeeldingen
  2. Gebruiksvriendelijker bij het scrollen/bladeren in documenten en/of internetpagina’s en bij het navigeren in apps
  3. Meer stevigheid
Wat zijn de afmetingen van de beschermhoes die meegeleverd wordt?

De beschermhoes voor een 11.6 inch Dell chromebook heeft de volgende afmetingen: 35cm x 25cm x 4cm

Wordt een beschermhoes voor de chromebook standaard meegeleverd?

Ja, The Rent Company levert in het Easy4U Total Care Pack standaard een beschermhoes voor de chromebook.
Systemen moeten nu eenmaal dagelijks veelvuldig vervoerd worden, waardoor ook de invloed van externe factoren nu eenmaal vele malen groter is dan wanneer een chromebook op een vaste plaats wordt gebruikt. Ook binnen de school zijn er momenten aan te wijzen waarop schade kan ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan het verplaatsen van een chromebook in open toestand door het beeldscherm vast te houden of bijvoorbeeld een pauze waarin tassen in een kantine bij elkaar verzameld worden en waar leerlingen hun tassen tussenuit moeten halen zodra de pauze voorbij is. Het onbewust trappen of staan op tassen is dan zeker geen uitzondering. Dan praten we nog niet over (on)bewuste foute handelingen die door de gebruiker zelf toegepast zouden kunnen worden, zoals per ongeluk iets tussen het scherm en toetsenbord laten liggen bij dichtklappen of de laptop laten vallen.
Door het meeleveren van een extra beschermhoes proberen we de gevolgen van bovenstaande handelingen enigszins te beperken. Voorkomen van schade kunnen wij helaas niet.

Bestellen en leveren

Wanneer en hoe kan ik een chromebook bestellen?

Na de definitieve inschrijving ontvang je via school een informatiebrief met daarin de aangeboden chromebooks en bijbehorende specificaties, dienstverlening en prijzen.

In dit document tref je tevens een link naar de webshop en de schoolspecifieke inlogcode.

Wanneer worden de bestelde goederen geleverd?

In samenspraak met de school zal de bestelling in de eerste weken van het nieuwe schooljaar op school worden uitgeleverd aan de leerlingen.

Kan ik de chromebook huren of kopen zonder Total Care Pack?

Het is bij The Rent Company niet mogelijk een device te huren of te kopen zonder een Easy4U Total Care Pack. De belangrijkste reden hiervoor is gelegen in het feit dat de dienstverlening erop gericht is alle leerlingen toegang tot digitaal onderwijs te kunnen bieden. Wij willen hierbij geen leerlingen uitsluiten in verband met het niet beschikken over een Easy4U Total Care Pack

Kan ik de chromebook kopen en de aankoopfactuur in termijnen betalen?

Het is niet mogelijk om een koopfactuur in termijnen te voldoen. Bij aankoop dien je de factuur uiterlijk 10 dagen voor levering van de goederen volledig te voldoen.
Indien je dit niet wenst, dan dien je voor de optie “huren” te kiezen, met een optie tot overname van de goederen tegen het borgbedrag aan het einde van de looptijd.

Moet ik bij koop ook een borg betalen?

Bij aankoop is geen borg van toepassing. Je betaalt de chromebook inclusief Total Care Pack voor levering vooruit en het systeem wordt direct jouw eigendom.

Krijg ik een korting als ik de chromebook koop in plaats van huur?

Ja, bij aankoop is een betalingskorting van circa 3% van toepassing omdat je de chromebook volledig vooraf betaald inclusief Total Care Pack. De betalingskorting is reeds verwerkt in de prijsstelling zoals je die in het informatiedocument en in de webshop terugvindt.

Mag ik een eigen Chromebook meenemen?

Je kan een eigen Chromebook meenemen, voorwaarde is wel dat de laptop een Chromebook is vanwege programma’s waarmee wij werken. Belangrijk is wel om op te merken dat bij schade of problemen met je eigen Chromebook  school geen ondersteuning kan bieden. Daarom raden wij ook de aanschaf via Rent Company aan.

Hoe zit het met de eenmalige subsidie van school?

Elke leerling ontvangt éénmalig een subsidie bij de aanschaf/huur van een Chromebook bij The Rent Company. Dit bedrag is reeds verrekend in de huur/aanschafprijs op de website van The Rent Company.

EASY4U HUURABONNEMENT

Kan ik bij het aangaan van een huurovereenkomst kiezen uit verschillende looptijden?

Ja , je kunt kiezen uit looptijden van 36 of 48 maanden.

Kan ik de huurovereenkomst opzeggen als mijn kind tussentijds en/of onverhoopt de onderwijsinstelling verlaat?

Ja, met een opzegtermijn van 1 maand per maandeinde kun je de overeenkomst schriftelijk of per e-mail opzeggen. De kosten voor het voortijdig beëindigen staan gelijk aan het borgbedrag dat je bij aanvang van de huurovereenkomst voldoet.

Kan ik de chromebook na afloop van de huurtermijn overnemen?

Aan het einde van de huurperiode kun je de apparatuur overnemen, mits alle huurtermijnen zijn voldaan. De overnamekosten staan gelijk aan het borgbedrag van € 30. De borg krijg je dan niet meer teruggestort.

Kan ik de chromebook huren of kopen zonder Total Care Pack?

Het is bij The Rent Company niet mogelijk een device te huren of te kopen zonder een Easy4U Total Care Pack. De belangrijkste reden hiervoor is gelegen in het feit dat de dienstverlening erop gericht is alle leerlingen toegang tot digitaal onderwijs te kunnen bieden. Wij willen hierbij geen leerlingen uitsluiten in verband met het niet beschikken over een Easy4U Total Care Pack.

Vindt er bij het afsluiten van een Easy4U huurabonnement een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel plaats?

Nee, je huurt rechtstreeks van The Rent Company een chromebook. Deze chromebook blijft eigendom van The Rent Company tot het einde van de looptijd. Mits alle huurtermijnen zijn voldaan kun je desgewenst de apparatuur overnemen tegen het borgbedrag.

EASY4U TOTAL CARE PACK

Is de looptijd van het Total Care Pack gelijk aan de looptijd van een huur- of koopovereenkomst?

Ja, de looptijd van het Total Care Pack is altijd gelijk aan de gekozen looptijd van een huurovereenkomst of de geselecteerde looptijd van het Total Care Pack bij koop.

Is er bij hardwarematige storingen leenapparatuur beschikbaar?

Ja, bij problemen aan de chromebook kan een leerling zich melden bij het ICT serviceloket op school. Daar kan de chromebook ook ter reparatie worden aangeboden en zal de leerling een leenchromebook tot zijn beschikking krijgen.

Kan ik een Total Care Pack na afloop van de looptijd verlengen?

Nee, verlenging is helaas niet mogelijk. De reden hiervoor is dat leveranciers de beschikbaarheid van onderdelen na deze termijn niet meer kunnen garanderen.

Valt de accu onder de uitbreiding van de garantie op onderdelen in het Total Care Pack?

Nee, op de accu zit standaard 12 maanden garantie vanuit de hardwareleveranciers.  Omdat de accu een verbruiksartikel is, wordt er door de hardwareleveranciers geen garantieverlenging afgegeven op dit onderdeel. Deze accu’s beschikken echter over een long-life technologie waardoor ervaring leert dat de accucapaciteit pas na 1500 opladingen afneemt.

Welke schades worden gedekt onder het Easy4U Total Care Pack?

Onder schade vallen: breuk in het beeldscherm, audiopoorten, stroomconnector, netwerkpoorten of usb-poorten die beschadigd zijn met een scherp voorwerp, ingedrukt of afgebroken, scheuren of breuken in de behuizing van de laptop, vloeistof/sporen van vocht, toetsenbord mist meer dan 5 toetsen.

Is de chromebook gedekt tegen diefstal?

Ja, de chromebook is voor diefstal gedekt na sporen van braak of bij geweldpleging.

Binnen openbare gebouwen (scholen) geldt alleen een dekking in de lockers, in combinatie met sporen van braak. Uitgesloten van dekking is diefstal uit vervoermiddelen, het onbeheerd achterlaten van spullen en verduistering.

Je dient een diefstal bij The Rent Company te melden, tezamen met een Proces Verbaal van Aangifte.

Is er een eigen risico van toepassing bij schade of diefstal?

Ja, per schade- of diefstalgebeurtenis wordt een eigen risico van € 50,00 in rekening gebracht. Je mag, gedurende de looptijd van het Easy4U Total Care Pack, maximaal 3 schades claimen onder het Total Care Pack.