Chromebooks | Home
618
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-618,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Werken met Chromebooks in de les

Vanaf schooljaar 2017/2018 werken alle havo en vwo brugklassen met Chromebooks. Het Chromebook is een middel waardoor het makkelijker wordt leerlingen te ondersteunen en gerichte opdrachten te geven.

WAT IS EEN CHROMEBOOK?

Een Chromebook is een computer die Chrome OS als besturingssysteem gebruikt en de Chrome browser als interface. Het Chromebook ziet eruit als een laptop, maar is veel lichter, is standaard uitgerust met meerdere beveiligingslagen.

WAAROM EEN CHROMEBOOK?

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat een digitaal device veel aan ons onderwijs kan toevoegen: we kunnen beter differentiëren in de klas, optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de digitale methodes, de leerlingen individueel volgen, et cetera.

VERVALT HET LESBOEK?

Bij de meeste vakken werken de leerlingen met de werkboeken èn een Chromebook. Bij sommige vakken is er ook nog een papieren tekstboek. Op het Chromebook staan bijna alle boeken ook digitaal.

IS EEN CHROMEBOOK VEILIG?

Ja, doordat Chromebooks verbonden zijn met internet zijn ze automatisch up-to-date en heb je praktisch geen onderhoud nodig. Daarnaast zit er standaard ingebouwde virus- en spambeveiliging via Google op een Chromebook waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft.

789

Aantal Chromebooks op Cambium College

45

Aantal leerlingen met een Chromebook

10

Binnen 10 seconde opgestart

Onze ervaringen

DE LEERKRACHTEN OP HET CAMBIUM COLLEGE ZIJN ENTHOUSIAST EN OVERTUIGD VAN DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN HET GEBRUIK VAN CHROMEBOOKS. HIERONDER VIND JE ENKELE VERHALEN.

Laura

Docente Engels

Bij Engels zijn wij dit jaar voor het eerst begonnen met het gebruik van digitaal lesmateriaal in de les.

Wat wij gemerkt hebben is dat leerlingen heel enthousiast zijn over het digitaal kunnen maken van de opdrachten, ze willen graag 100% scoren. Ook is het hiermee makkelijker geworden om extra materiaal aan te kunnen bieden op verschillende niveaus. Zo kunnen leerlingen die het makkelijk vinden een stapje hoger doen en leerlingen die iets meer hulp nodig hebben extra oefenen.

Jan Willem
Docent geschiedenis

Het gebruik van een laptop biedt in de lessen geschiedenis de mogelijkheid om meer maatwerk te bieden aan leerlingen. Leerlingen hebben verschillende interesses en zijn ook verschillend in hun manier van leren.

Door het gebruik van een laptop is het makkelijker om materiaal aan te passen aan de leerlingen. Minder sterke leerlingen kunnen meer verwerkingsopdrachten maken, terwijl sterke leerlingen juist uitdagende opdrachten kunnen maken. Daarnaast is het makkelijker om leerlingen onderzoekend te laten leren, omdat er meer materiaal voor leerlingen beschikbaar is.

ANGELA
Docent Engels

Hier komt een korte inleidende tekst van de betreffende leerkracht over het werken met Chromebooks. Vervolgens kan er doorgelezen worden op de pagina “ervaringen”.

Goed voorbereid

Na een jaar lang testen hebben we besloten om met alle HAVO en VWO klassen te gaan werken met Chromebooks.

MEER AANSLUITEN BIJ DE ACTUALITEIT0%
MEER GEDIFFERENTIEERD ONDERWIJS0%
ACTIEVERE LEERLINGEN0%

WAT ZEGGEN ONZE LEERLINGEN

VRAGEN?

Heeft u naar aanleiding van het Chromebook project nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.