Chromebooks | Wat is een chromebook?
484
post-template-default,single,single-post,postid-484,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Wat is een chromebook?

Wat is een chromebook?

Een Chromebook is een computer die wordt geleverd met het besturingssysteem Chrome OS van Google. De Chromebook heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen.

De Chromebook is gebaseerd op de cloud. In tegenstelling tot een normale computer wordt bij een Chromebook alles in de cloud opgeslagen en verwerkt. Bij een Chromebook is dan ook geen lokale opslag nodig. Documenten binnen de Chromebook worden opgeslagen in de cloud.

Nu vraagt u zich misschien af wat “in de cloud” betekent. In feite is de cloud niets anders dan het internet. Wanneer u data in de cloud opslaat of applicaties via de cloud draait betekent dit dan ook dat deze data via het internet wordt opgeslagen of gedraaid. Bij een Chromebook hoeft dan ook geen data op de computer zelf te worden opgeslagen. Het voordeel van het werken in de cloud, is dat uw data vanaf verschillende computers bereikbaar is. U heeft hier natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Wanneer u zich op een plaats bevindt waar u geen toegang heeft tot het internet, kunt u uiteraard ook “offline” oftewel op de computer zelf documenten opslaan. Zodra u dan weer online gaat zullen de documenten naar de cloud worden gesynchroniseerd. Doordat de Chromebook met name in de cloud werkt bevat deze een kleinere harde schijf en een minder zware processor dan een normale computer.